Uppteckning nummer Lmv-M185b

Titel: Gångsång

Meddelare: Änka Kajsa Margareta Vestin  År: 1916

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Sörgällsta

Pojkar och flickor håller varandra i hand spatserar runt och sjunger:

"Kalekter kacklamentet i:,: stundom bör man smått och finte kuse studom bör man smått att locka buge, som stundom bör man vara trogen, stundom bör man vara redobogen, stundom säga mindre än man vet. :/: Ho vet vem sörjer, om jag dör, ho vet, om det gör mig någon nöd. Ja, det gör mig lika mycke, får jag säga, vem jag har, tycke, sex i sänder älskar jag galand. :/: Kajsa är min lilla skatt och gåva, varje natt jag vill hos Stina sova, men Maria är min bästa vän. Magdalena är min enda ros, hon vill jag gärna sova hos, fast jag haver min käresta i famn. Nog allt älskar jag av mången ann. Anna Stina jag ej glömmer, varje natt jag så om Soffi drömmer och de alla övriga står kvar.
:/: Här tyckes vara ett slags strafskillnad. Melodin är de just ingen ordning på.)